Växtloppis 18 maj 2013

För tredje året i rad anordnade byalaget växtloppis på torget och det märks att det har blivit ett uppskattat evenemang. Vädret var lika strålande som första året och kommersen var i full gång redan vid startskottet klockan 10!

Årets sötaste nykomlingar på marknaden måste ha varit Dvärgsilkeshönsen som familjen Pedersen hade med sig och vars kycklingar är till salu. Riktiga ulltottar som enligt utsago kan fungera som ekologiska gräsklippare - om man inte har så stor gräsmatta i alla fall... Men lite mer lättsålda var nog ändå de mer traditionella perennerna, tomatplantorna och kryddorna; tiotalet försäljare som började med fullastade bord på morgonen lämnade några timmar senare med betydligt mindre grönt!

Ryktet om den trevliga växtloppisen verkar ha spridit sig; Johanna Håkansson som är initiativtagare till evenemanget blev uppringd av en person ända uppe från Kalix som var sugen på att starta upp en växtloppis och som ville ha tips från oss "professionella" som hon uttryckte det! Om vi känner oss nöjda? Jodå!

Lite bilder från dagen hittar du här under.